علت و درمان تپش قلب

علت و درمان تپش قلب
0 ۸۹۳

تپش قلب چیست؟

تپش قلب احساس ضربان قلبی است که بسیار محکم یا بسیار سریع باشد،

احساس اینکه قلب تپشی را جا بیاندازد یا بلرزد. در واقع افراد در شرایط طبیعی متوجه ضربان قلب خود نمی شوند، زمانی که این ضربان را حس کنند، دچار تپش قلب شده اند. احساس تپش قلب ممکن است در قفسه ی سینه، گلو یا گردن احساس شود. تپش قلب می تواند آزاردهنده یا ترسناک باشند. معمولا جدی یا آسیب رسان نیست

بنابراین اغلب خود به خود برطرف می شود. اغلب اوقات با استرس و اضطراب یا به علت مصرف زیاد کافئین، نیکوتین، یا الکل، ایجاد می شود. همچنین ممکن است وقتی فرد باردار است ایجاد شود. در موارد نادر، تپش قلب می تواند نشانه ای از شرایط جدی تر قلبی باشد.

علائم همراه با تپش قلب

علائم همراه با تپش قلب با توجه به علت ایجاد آن می تواند متفاوت باشد. اگر طی یک حمله پانیک (حمله ی اضطراب) دچار تپش قلب شوید ممکن است در حین آن دچار تهوع و تعریق شوید.

در بیماری های تیروئیدی و کاهش سطح قند خون نیز علائم دیگری که مختص بیماری هستند به همراه تپش دیده می شوند. تپش قلب ناشی از کم خونی ممکن است با خستگی، رنگ پریدگی و ضعف همراه باشد.

در موارد نادر تپش قلب نشانه ای از مشکلات جدی قلبی است در این مواقع تپش قلب ممکن است با علائمی نظیر درد قفسه ی سینه، گیجی، تنگی نفس شدید و بیهوشی همراه باشد که لازم است به طور جدی پیگیری شود.

درمان تپش قلب چیست؟

درمان تپش قلب به علت آن بستگی دارد. اغلب، تپش قلب بی ضرر است و خود به خود از بین می رود. در این مواقع هیچ درمانی لازم نیست.

اگر پزشک شما علت قطعی پیدا نکرد، احتمالا پیشنهاد می کند که از چیزهایی که می تواند آغازکننده ی تپش قلب باشد، دوری کنید. استراتژی ها ی درمانی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کاهش استرس و اضطراب از طریق ورزش های آرامش بخش، یوگا، تای چی، بیوفیدبک، تصورات هدایت شده، آروماتراپی.
  • قطع مصرف غذاهای خاص، مشروبات، و سایر مواد از جمله الکل، نیکوتین، کافئین و مواد مخدر.
  • اجتناب از داروهایی که به شکل محرک عمل می کنند. برای مثال ممکن است لازم باشد که از داروهای سرفه و سرماخوردگی و مکمل های تغذیه ای و گیاهی خاصی اجتناب کنید.
  • اگر تغییر سبک زندگی کمک کننده نبود، ممکن است با صلاحدید پزشک به تجویز دارو نیاز پیدا کنید. گاهی اوقات این دارو ممکن است بتا بلاکر یا بلاک کننده ی کانال های کلسیمی باشد.
  • اگر پزشک دلیلی برای تپش قلب شما پیدا کرد، روی درمان آن علت متمرکز خواهد شد. اگر علت مصرف داروی خاصی باشد ممکن است برای جایگزینی آن داروی دیگری پیشنهاد کند.
  • اگر تپش قلب با آریتمی تظاهر کند، ممکن است مصرف دارو یا انجام عمل خاصی نیاز پیدا کنید. همچنین ممکن است به یک الکتروفیزیولوژیست (متخصص ریتم قلبی) ارجاع شوید.

 

دکتر حمیدرضا اسماعیلی فوق تخصص جراحی قلب و عروق   برای ثبت نوبت آنلاین کلیک کنید.

منبع healthline

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.